verse blaadjes

verse blaadjes

Buiten is het nog te koud, maar in de serre wil het al wel: verse blaadjes voor een salade. Eind februari mochten de zaadjes in de grond en deze week verwacht ik de eerste te kunnen snijden. Samen met de veldsla, vogelmuur, paardenbloemblad enz kan dat al een vitamienrijk slaatje opleveren.

De serre staat al helemaal vol met allerlei zaadgoed. Spinazie ed kunnen wat hebben op het gebied van kou en licht. Zoals ieder jaar wacht je vol ongeduld totdat je kunt beginnen met het zaaien van allerlei gewassen. Het is de kunst om niet te vroeg te beginnen. Vroeg beginnen betekent namelijk ook dat je warmte en licht moet toevoegen om een goed resultaat te krijgen. Kan dat om één of andere reden niet dan moet je langer wachten. Meestal geeft dat ook niet, latere zaaisels halen vaak de eerdere zaaisels in, de groeiomstandigheden worden iedere week beter. Voor de maanden maart, april en mei staat er heel wat op het programma wat het zaaien betreft.

Dit jaar ga ik ook starten met de verkoop van pootgoed voor de moestuin. De vuurdoop is op 7 april op de streekmarkt in Zelhem. Dan moet er slaplanten, kolen, spinazie en wat kruiden klaar staan voor de verkoop.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*