De ‘eetbare tuin’ in de lente

De ‘eetbare tuin’ in de lente

Op zondag 28 april a.s. organiseert Achterhoek Natuurlijk! voor het 3e jaar de ‘De eetbare tuin in de lente’. Achterhoek Natuurlijk! is een samenwerking tussen Kruudhofpluktuin uit Halle, Groene Takken uit Gaanderen en NatuurlijkBUITEN op Sinderen.
Tijdens deze dag wordt jong en oud geïnspireerd om zo te tuinieren dat er genoeg voedsel ontstaat voor mens en dier onder het motto “de een kan niet zonder de ander”.
Er worden diverse tips gegeven o.a. waarom het goed is om inheemse planten in je tuin te zetten, op welke natuurlijke manier kun je de bodem van je moestuin bedekt houden en hoe realiseer je in de tuin voedsel voor insecten en vogels van maart t/m november.
Er worden korte beeldende presentaties gegeven om 11:00 en 15:00 uur door Pip Gilmore over eetbare paddenstoelen en Janneke Wagenaar over het biologisch telen van groenten en kruiden in je eigen moestuin. Anna Kemp geeft rondleidingen door haar vogel- en natuurtuin. Kom en beleef het mee, de toegang is gratis!
Speciaal op deze dag verkoop van:
• Eetbaar hout, boomstammen die geënt zijn met eetbare paddenstoelen
• Biologisch pootgoed voor in de moestuin.
• Zakjes met zonnebloemenzaden om insecten en vogels in je tuin te lokken en speciale gerechten van producten uit de lente natuur- en moestuin.
Datum: zondag 28 april 2019
Tijd: 10:30 – 17:00 uur
Adres: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen
Toegang: gratis

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*