Zuurkool maken

Zuurkool maken

In deze workshop op zondag 20 oktober gaan we een kilo kool pp tot zuurkool maken. Eerst de theorie en dan de praktijk. Het is al met al niet moeilijk of tijdrovend maar wel heb je wat geduld en aandacht nodig om uiteindelijk je zuurkool werkelijk te kunnen eten. Voordat we aan de zuurkool beginnen is er nog aandacht voor het maken van wat snelle pickles. Dit is een heel snel proces waarbij de groenten onder druk staan en binnen een paar uur knapperig en zoetzuur van smaak zijn, maar toch ook lang bewaarbaar zijn.
Voor de workshop heb je een glazen literpot met deksel nodig. Dit kan een weckpot met rubber ring en klemmen zijn. Of een grote pot met schroefdeksel.
De workshop wordt gehouden op zondag 20 oktober
Tijd 15.00-17.00 uur
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3, 7025 ed Halle
Prijs 15,00
Rekening nummer: NL 86 TRIO 0338 942874
De gebruikte groenten komen van de tuin en zijn inbegrepen bij de prijs.
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
Je deelname is definitief wanneer het cursus geld betaald is.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*