bloemkool

bloemkool

Van alle groenten die er op de moestuin kunnen staan vind ik bloemkool en broccoli wel de meest uitdagende teelten. Ze lukken zelden met een mooi resultaat. Ik blijf het proberen want eens moet het toch lukken. In de late zomer heb ik nog bloemkool uitgepoot , een herfstras. De planten groeiden wel redelijk goed uit en ik keek iedere dag naar de voortgang. Op weg naar de tuin loop ik er altijd langs, ze staan in het volle zicht. Na een poos ging de één na de ander wat slap hangen overdag. Koolvlieg! Deze vlieg legt eitjes dichtbij de stam van een kool en de larven voedden zich met de wortel van de kool, die daaraan dood kan gaan. Ik ken het vanuit het voorjaar, maar nu had ik daar geen rekening meer mee gehouden. Dat was dus een misser. een paar planten gingen echt ter ziele, maar tot mijn blijdschap bleef het grote deel overeind. Ik had besloten om er niets aan te doen en afwachten hoe het zou lopen.
En nu? Bloemkool!. Het zijn weliswaar kooltjes, maar toch bloemkool.
Volgend jaar weer, de nieuwe bloemkoolplantjes staat al in potjes in de serre. Deze overwinteren als jonge plant en worden vroeg in het voorjaar op de tuin uitgepoot onder een tunneltje. Dan zal ik ze ook beschermen tegen de koolvlieg dmv een koolkraag. Deze voorkomt dat de koolvlieg haar eitjes tegen de stam kan leggen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*