zomer 2021

zomer 2021

2021, tot nu toe!

Wat een verschil met de zomer van vorig jaar! Toen zo droog en warm en nu zo nat maar toch wel warm. Het verschil in nattigheid is heel goed waarneembaar op de tuin. Dit jaar doen de kolen het uitstekend in tegenstelling tot vorig jaar. De spruiten staan al ruim een meter hoog. Wanneer deze planten de komende tijd doen wat er van ze wordt verwacht dan kunnen we veel spruiten plukken.

Zo wie zo doet de tuin het goed, onze investeringen in de grond dmv mest, compost en mulch begint zich uit te betalen in de vorm van gezondere planten. We gaan gestaag door op de ingeslagen weg. Dit jaar ben ik begonnen met toepassen van plantengieren, zoals brandnetelgier en heermoesthee. In de keuken staat voortdurend een pot met bananenschillen te fermenteren. Dit aftreksel gaat bij de tomaten als een shotje extra mineralen. Er staan veel goudsbloemen op de tuin, daarvan wordt een gier getrokken die  vitaliserend werkt bij kolen en tomaten. Ook dit soort technieken moet je je eigen maken en na langer gebruik kun je misschien een conclusie trekken over de werking ervan. Tot nu toe ben ik enthousiast over.

Goudsbloemen staan ook tussen de boerenkool om daar luis en witte vlieg te weren. Dat kunnen we in het najaar bekijken of dat lukt. De combi staat al wel prachtig, kijk maar naar de foto!

Het is hard werken om alles op z’n tijd te doen op de tuin, maar het is ook genieten wanneer de tuin er mooi bij staat en bijna alles het goed doet.

Wij zijn enthousiast, onze klanten zijn dat ook. De smaak van de groenten is goed . Wil je nog mee doen dan kan dat nog !

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*