Moestuincursus 2022

Moestuincursus 2022

 

 De bodem is het kapitaal van je tuin !

Moestuincursus van de Kruudhofpluktuin

Het najaar is DE tijd om met een moestuin te starten. Heb je al een moestuin dan is het nu tijd om deze voor te bereiden op het komende seizoen. In het vroege voorjaar kun je aan de slag op een schone tuin. Deze moestuincursus is voor beginners, maar ook de wat ervaren tuinder vind veel van haar/zijn gading. In 3x een middag van 2 uur kom je heel wat te weten over hoe je succesvol een moestuin start, beheert en kunt eten uit je tuin! Want daar gaat het toch om!

De data voor 2022 zijn 6, 13 en 20 oktober.
Tijd: 14.30- 16.30 uur
Kosten €80,00

De tuin is in deze tijd van het jaar nog volop in productie. Wat in de theorie wordt behandeld kan dus worden bekeken in de praktijk. Hoe maak je compost? Hoe maak je een zaaibed en hoe moet je zaaien. Mulchen wat is dat? en wat is het nut ervan? Slakken en luizen, wat doe je ermee? Maar ook de bodemvruchtbaarheid, het kapitaal van je tuin, wordt uitgebreid behandeld. Na de cursus kun je een goede start maken met je eigen moestuin of met alle nieuwe kennis verder gaan waar je was gebleven.

In 2023 zijn er ook vervolgmiddagen gepland. Op deze momenten  nemen we de praktijk van dat moment door: wat kun je zaaien, welke werkzaamheden zijn nu nuttig. Alle vragen die je dan hebt komen aan de orde. Op die manier wordt de theorie in de praktijk werkelijkheid.

De Kruudhofpluktuin
Lankerseweg 3
7025 ED Halle
Kosten € 80,00
Aanmelden kan via info@kruudhofpluktuin.nl
Je inschrijving is definitief na betaling van het cursusgeld op rekening van de Kruudhofpluktuin: NL86 TRIO 0338 9428 74